Mikola István a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára több miniszterrel is találkozott december eleéjn Szudánban, ahol mezőgazdasági, egészség- és oktatásügyi megállapodásokat írt alá. Az Államtitkár kiemelte: Magyarország nagyra értékeli Szudán stabilitását és azt a szerepet, amelyet az afrikai migrációs hullám megfékezésében játszott, és reméli, hogy ez a jövőben is folytatódni fog.

Szudán külügyminisztere, Prof. Ibrahim Ghandour október végén Budapestre látogatott, hogy találkozzon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel.

 

Az Egyesült Államok pénteken végleg eltörölte a 20 éve fennálló szankciókat Szudán ellen, hivatkozva az országnak a humanitárius segítségnyújtás területén, és a terrorizmus elleni harcban elért eredményeire.

 


Dr. Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár 2016. október 2-6. között hivatalos látogatást tett a Szudáni Köztársaságban.

2016. október 06., csütörtök 00:00

Találkozó Szudán első alelnökével

A 2016. október 2-6. között lezajlott szudáni hivatalos látogatása zárásaként a saját rezidenciáján fogadta a miniszterelnöki funkciót ellátó Bakri Hassan Saleh első alelnök Dr. Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkárt.

1. oldal / 11
Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes

Minden Jog Fenntartva - Szudán Kereskedelmi Képviselete - 2018.
1014 Budapest, Úri utca 70. 

Premium Templates